Министър Каракачанов: Похвално е, че полицията си е свършила работата, без да използва сила, при извеждането на футболните фенове

Снимка: Архив

Похвално е, че полицията си е свършила работата, без да използва сила, при извеждането на футболните фенове на мача България – Англия. Това каза пред журналисти в Министерски съвет вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Министър Каракачанов обясни, че полицията арестува някой, който оказва съпротива и извеждането им мирно и тихо е било добра опция. „Силови действия в агитката може да предизвика разбунване на цялата агитка и този, който ги подкрепя, и този, който не ги подкрепя“, посочи той.

На журналистически въпрос защо на стадиона са допускани хора, които са стари познайници на полицията, Каракачанов също отговори с питане. „Защо не се огледаме да видим някои от агитките не се ли занимават и с друга дейност, освен да подкрепят отборите?“, запита той.

Каракачанов каза, че под това има предвид разпространение на дрога, организиране на други неща. „Протести и контрапротести не знам дали като агитки ги мобилизират, но някои неща, които са и наказауеми от закона“, добави министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България