Министър Кралев призова младежкитe организации да се включат в Доброволческия корпус

Снимка: Архив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев призова с писма всички младежки организации в страната да се включат като доброволци в Доброволческия корпус, за да подкрепят мерките на правителството, Националния оперативен щаб и местната власт.

"Към този момент има създадена организация в 233 общини в страната, в които съществуват доброволни формирования, ръководени от кметовете. Можете да се присъедините към тях като станете доброволец във Вашата община, където има създаден Общински оперативен щаб", пише министърът на спорта.

"Сигурен съм, че ще покажете на обществото, че младите хора сте не само бъдещето, но и настоящето на България! Вярвам във Вас", обръща се Красен Кралев към младите хора.

Пълният текст на писмото:

"УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЛАДЕЖКИ ОРГАНИЗАЦИИ,

СКЪПИ МЛАДИ ХОРА,

През последните години Министерство на младежта и спорта подкрепи финансово реализацията на множество проекти, насочени към обучение на стотици доброволци в цялата страна, като отпусна близо 220 000 лева за провеждането на редица инициативи.

От 2016 до 2019 година по Национална програма за младежта в частта за „Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи“ са финансирани 37 проектa, проведени са над 100 обучения на млади доброволци и са реализирани над 150 доброволчески кампании и инициативи. Десетки проекти с включени доброволчески дейности са финансирани и по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта. По направление „Активизирай младите“ от 2017 до 2019 година Министерство на младежта и спорта е финансирало 122 проекта, включващи и доброволчески инициативи.

Като министър на младежта и спорта се обръщам към Вас с призив – включете се активно в инициативите на местно и национално ниво и подкрепете усилията на правителството, на местната власт и на Националния оперативен щаб, за да се преборим заедно с пандемията!

Към този момент има създадена организация в 233 общини в страната, в които съществуват доброволни формирования, ръководени от кметовете. Можете да се присъедините към тях като станете доброволец във Вашата община, където има създаден Общински оперативен щаб. Ставайки част от Доброволческия корпус ще подпомогнете лично дейността на Националния кризисен щаб, на органите на реда и структурите на Министерството на здравеопазването.

Сигурен съм, че ще покажете на обществото, че младите хора сте не само бъдещето, но и настоящето на България! Вярвам във Вас!

С уважение:

КРАСЕН КРАЛЕВ,

МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България