Министър Красен Кралев: Частни фирми не се справят с охраната

Министър Красен Кралев осъди поведението на част от публиката на „Локомотив“ (Пд) и ЦСКА, като отказа да назове кой носи по-голяма вина.

„Това са брутални сцени, двете агитки са виновни – рече Кралев пред Би Ти Ви. - В 21-и век още не можем да се справим с футболното хулиганство. Мачът „Локомотив“ - ЦСКА не е охраняван от полицията, а от частна фирма. Не се случва за първи път. Има проблем и ще се намесим, за да бъде решен. Задължително е тези мачове да се охраняват от полицията. Не е първият случай в България и затова стадионите са полупразни. Ще говоря с министъра на вътрешните работи и ръководството на футболния съюз. Необходимо е задължително условие полицията да охранява мачовете, но при фиксирани финансови параметри. Този експеримент с частните фирми веднага трябва да спре.“

Кралев припомни, че като президент на „Черно море“ на финала за купата на България имаше подобен казус. Тогава мачът бе ЦСКА на стадион „Васил Левски“ и частна фирма го охраняваше, а фенове на двата отбора се гонеха из трибуните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ