Министър Красимир Вълчев в Бургас: Принудителни мерки, а не само глоби за родители, които не пускат децата си на училище

Депутатите са предложили нов метод: помощите да бъдат превеждани на училището вместо на родителите

Нужни са принудителни мерки, а не само глоби за родители, които спират децата си от училище. Това заяви в Бургас министърът на образованието Красимир Вълчев.

В морския град той откри реконструираните по оперативна програма спортна площадка и обновен училищен двор на Строителния техникум. Той бе при дружаван от кмета на града Димитър Николов. Министърът похвали Бургас и посочи, че политиките в образованието на общината изпреварват националните.

Министър Красимир Вълчев добави, че над 10 000 души работят на терен, убеждавайки родители, които не осигуряват правото на образование на децата си. Учителите също полагали усилия, но били нужни и мерки на принуда.

Народните представители в момента са предложили не спиране на социалните помощи на родителите, a трансформация на метода им на изплащане. Средствата могат да бъдат превеждани на училището, вместо на родителите, и от него да купуват нужните учебници или други неща на ученика, обясни Красимир Вълчев.

Над 140 училища са включени в ОП "Региони в растеж", което било израз на приоритизиране на професионалното образование и важността му за развитието на страната и регионите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България