Министър Красимир Вълчев: Среднистите печелят повече от висшистите

Професионалното образование ще става все по-високо платено, гарантира той

Има все повече позиции, които изискват средно техническо професионално образование. Те са с по-високи възнаграждения от тези, които изискват висше образование. Пазарът на труда все повече изисква квалификация, а не образователна степен, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от “Фокус”. Образователният министър гарантира, че професионалното образование ще става все по-привлекателно, а позициите, които за него се очакват да бъдат по-високо платени.

Вълчев поясни, че усилията на образователното министерство, през следващите години, ще бъдат насочени към разкриването на повече места за прием в професионалните гимназии, като уточни, че вече са предложени промени в Закона за професионалното образование, които целят неговото развитие и насърчаване.

В приветствието си за 24 май - Ден на славянската писменост и култура, министърът отбеляза че няма по-значим фактор за развитието на обществото от образованието, за това българското правителство има ангажимента да увеличава инвестициите в сферата, за да задържи съвременните творци и таланти в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България