Министър Маринов: Почитта към паметта на загиналите колеги ще ни дава сили да продължим напред

Вътрешният министър Младен Маринов откри паметник на загиналите в изпълнение на служебния си дълг служители на областната дирекция на полицията и на пожарната в Кърджали.

"Знам, че един паметник, една кампания няма да ви върне онова, което сте загубили, но съм уверен , че това ще ви даде мотив и сили да продължите напред, да сте успешни в живота и голяма част от вас да сте мотивирани да продължите пътя на своите родители в системата на МВР, служейки на България" – с тези думи министър Маринов се обърна към децата и близките на загиналите служители, съобщиха от МВР.

Той припомни, че полицейската и пожарникарска работа е наистина тежка и не винаги разбрана от обществото. Наш дълг е да поддържаме ежедневно мира, обществения ред и сигурността на гражданите и когато всичко е нормално, те се чувстват сигурни. По думите му „може би не отдаваме винаги нужното внимание и не казваме заслуженото „благодаря“ на колегите, които в изпълнение на служебните си задължения са помогнали, предотвратили са нещастия, спасили са хора, но искам всички да знаете, че това не остава незабелязано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право