Министър Младен Маринов: Агресията в училищата няма да се пресече с физическа охрана

Агресията в училищата няма да се пресече с физическа охрана и с присъствие на полицай. Това заяви в четвъртък във Велико Търново министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Не смятам, че е редно в училищата да има полицай, както и всичко да се гради само на присъствието на някаква охрана. Трябва да видим къде са първо причините за агресията. Трябва да има инициативи, които да ангажират младежите с обществено-полезна работа, с реда в училището. Ако чакаме външен фактор да решава споровете – няма да постигнем ефект”, категоричен е Маринов.

Той отчете, че жертвите на пътя от началото на годината са със 70 по-малко спрямо същия период на 2018 г. Вътрешният министър обясни, че това се дължи на увеличената административно-наказателна дейност, както и на увеличения размер на глобите. „Административно-наказателната дейност оказва пряко и бързо влияние, има незабавен резултат, защото се бърка на всеки в джоба”, подчерта Младенов.

Вътрешният министър подчерта, че МВР няма притеснения с обезпечаването на охраната на предстоящите избори и абитуриентските балове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България