Министър Нанков откри обновена детска градина в санданското село Дамяница

Едва ли има по-хубави и по-истински инвестиции от тези в нашето бъдеще, в нашите деца. Дори един прозорец да бъде сменен, резултатите винаги са огромни, защото остават в битието на нашите деца. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при откриването на обновената детска градина „Зорница“ в с. Дамяница, Община Сандански.

село Дамяница детска градина

Нанков каза, че резултатът е плод на общите усилия  на местната власт, кмета, директорът и учителите в детската градина, както и благодарение на европейската солидарност и доброто партньорство с община Ново село, Република Македония. Покривът, дограмата, пелетното стопанство, изолацията и всичко вътре, което сте осигурили и със собствени средства, защото не всички дейности бяха допустими по проекта, ще превърне учебното заведение в истински дом, където вашите деца ще се чувстват като у дома си, ще растат в по-добра среда и с още по-големи грижи на техните преподаватели, каза още Нанков.

село Дамяница детска градина

Регионалният министър съобщи и че бюджетът за образователна инфраструктура по Оперативна програма „Региони в растеж“ е вече над половин милиард лева, благодарение на което ще се „отпушат“ ремонтите на детски градини и училища.

Детска градина „Зорница“ е реконструирана по Проект „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“, реализиран по Програма ИНТЕРРЕГ ИПП България – Македония 2014-2020. Ремонтът на детското заведение, което е пуснато в експлоатация през 1979 г., е на стойност 148 339 евро или 290 122 лева.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България