Министър Нанков: Предстои да се вземе политическо решение за тарифирането при ТОЛ системата

Предстои да се вземе политическо решение и ще изберем най-добрия модел от социално-икономическа и обществена гледна точка, за да имаме възможно най-балансираният модел за тарифирането на услугата. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков на заседание на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Изявлението е в отговор на питане на депутата от БСП Манол Генов относно таксуването след въвеждането на ТОЛ системата.

„Тарифата ще бъде част от процеса на внедряване и ще се одобри от Министерски съвет. Този процес е отворен понастоящем и може би затова не ви е ясно. Ако колегите от ГЕРБ знаят повече може би трябва да обмените опит с тях“, коментира той. „Въпросът е отворен и мисля, че много добре съзнавате, че към момента няма никой в държавата, който би могъл да даде точен отговор каква ще бъде таксата за преминаване по републиканските пътища. Това ще стане на етапи с внедряването на системата“, обясни Николай Нанков.

По повод казаното от депутата Манол Генов, че на БСП не е ясно как ще бъдат таксувани пътните превозни средства с въвеждането на ТОЛ системата министърът посочи: „Един съвет от мен, може би нямам право да го направя, но на транспортна комисия г-н Мутафчиев ми каза, че няма въпроси и всичко му е ясно, така че имайте малко по-добра комуникация“.

Във връзка с предложението на депутата от БСП за съвместно изслушване с парламентарната транспортна комисия Николай Нанков коментира: „Не е в правомощията ми да определям дати, никога не съм отказвал да участвам. Задължен съм да присъствам на ваши заседания, задавайте въпроси, организирайте изслушвания, дебати, разисквания, насреща съм“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България