Министър Ненчев: Ако е необходимо, ще запечатаме границата

Ако е необходимо, ще запечатаме границата. Това каза в Благоевград военният министър Николай Ненчев в Благоевград. По думите му към този момент няма засилване на бежанска вълна. „Имаме чудесно сътрудничество с органите на МВР и Гранична полиция. До момента българските служби се справят изключително добре с овладяването на бежанската вълна. Справяме се не само с охраната на българската граница, справяме се охраната на външната европейска граница“, каза още Ненчев.

Военният министър не пожела да разкрие броя на военнослужещите, които в момента помагат в охраната на границите ни, но беше категоричен, че имат готовност за няколко часа да изпратят още 2 000 души при необходимост за охрана на границата. „Ако е необходимо ще запечатаме границата. Няма да позволим кой където реши да преминава държавната граница“, каза Ненчев.

Той добави, че се прави всичко възможно да се подобрят условията на работа по границата. Увеличена е с 200 лв. сумата за извънреден труд на военнослужещите, изпратени са медицински лица, поръчани са допълнителни дрехи за военнослужещите по границата. За тях ще бъдат доставени и фургони. Министър Ненчев коментира още, че няма основания да вярва, че бежанската криза скоро ще бъде решена с оглед на случващото се както в Сирия, така и в Афганистан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България