Министър Павлова: Няма да позволим двойния стандарт при храните

Снимка: Денислав Стойчев

Трябва да сложим на масата проблема с двойния стандарт в качеството на храните в различните държавни. Двоен стандарт, който за съжаление показва, че е налице второ качество потребители в част от държавите – нещо, което не искаме, не можем и няма да позволим. Това каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по време на брифинг за предстоящи форум „Двойният стандарт при храните в ЕС- да сложим проблема на масата”.

„В понеделник, на форума, който предстои, ще можем да поставим тази тема на масата не просто като проблем, а като конкретни данни, които можем да изнесем. Данни, с които ние да покажем защо проблемът е толкова голям и сериозен”, посочи министър Павлова. „Всички българи сме достойни, равноправни европейци и не можем да бъдем третирани като второ качество потребители”, допълни още тя.

Според министър Манолова данните показват няколко големи проблема – една и съща стока да се продава с голяма разлика в цената в различните държави, както и различното съдържание в храните. „Темата е важна и болезнена, защото засяга всеки един гражданин, независимо на каква възраст е”, подчерта министър Павлова и припомни, че темата е сред основните на Българското председателство и е подкрепена лично от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Министър Павлова подчерта, че на предстоящия на 30 април форум страната ни ще настоява да се излезе със заключителен документ, който да гарантира, че законодателство за справяне с проблема с двойното качество при храните ще бъде решен максимално бързо.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България