Министър Петя Аврамова: Тази есен ще бъдат пуснати още 10 км от магистрала "Хемус"

В началото на октомври предстои да започне строителството на разширението на Софийския околовръстен път от Младост до АМ "Тракия". През есента ще има избран изпълнител за строителството на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле. Това обяви регионалният министър Петя Аврамова по БНТ.

По думите й, ремонтът на магистралата при 62-я километър край Дупница, където горя пожар, ще отнеме четири месеца и ще струва 1,8 млн. лв. Тази есен пък се очаква да бъдат пуснати и 10 км. от магистрала "Хемус" - от Ябланица до Боаза, добави регионалният министър.

"Магистрала "Струма" е един от приоритетните обекти. Предстои стартиране на строителните дейности преди тунел "Железница", самото съоръжение и на участъка след него. Нашите усилия са да приключим проектa в настоящия програмен период, като сме подали апликационната форма и за най-тежкия участък, това е през Кресненското дефиле", каза Петя Аврамова.

В момента се провежда обществена поръчка, така че очакваме тази есен да имаме избран изпълнител, и всъщност чакаме и одобрението на проекта от ЕК, допълни тя.

"Хемус" в момента знаете, че от пътен възел Боаза до Ябланица 10 км. са на финална права, тази есен очакваме предсрочно да приключат дейностите, вече се асфалтира, така че да можем да пуснем още 10 км. от АМ "Хемус", обясни министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България