Министър Пламен Узунов уволни пиян брутален полицай от Раковски

РУ-Раковски

Бързо производство е образувано срещу 56-годишен полицейски служител от РУ на МВР-Раковски. Срещу полицая е започнала и незабавна служебна проверка, разпоредена от вътрешния министър Пламен Узунов.

Образувано е производство за тежко дисциплинарно нарушение, а служителят е отстранен от длъжност. Всичко е тръгнало от сигнал за инцидент, получен на тел. 112 днес към 03.00 часа, станал на кръстовището на улиците "Георги Сава Раковски" и "Москва".

56-годишният полицейски служител, който шофирал лекия си автомобил "Форд" под въздействието на алкохол от 1,47 промила, предприел проверка на 19-годишна водачка, спряла на знак "Стоп" на кръстовището със своята кола "Пежо", и поискал документите й. Пияният полицай започнал да отправя заплахи и обиди към нея и спътниците й - 24-годишен мъж и 17-годишен.

От пежото слязъл 24-годишният мъж, който репликирал, че не са в нарушение, но бил блъснат от полицая, загубил равновесие и паднал на земята. Пристигналият на място полицейски екип отвел всички участници в инцидента в Районното управление за изясняване на обстоятелствата.

Полицейският служител бил изпробван с дрегер, който отчел значително количество алкохол в кръвта му, и той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР, след като в Раковски пристигнали и следователи от Окръжна прокуратура-Пловдив. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за управление на МПС след употреба на алкохол, а мярката му за задържане да бъде удължена до 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право