Министър-председателят Бойко Борисов ще открие реконструирания надлез в Стара Загора

Цялостно реконструираният надлез над жп линията и бул. „Славянски“ в Стара Загора ще бъде открит предсрочно. Официалната церемония ще се състои на 3 февруари от 10:00 часа. Гост ще бъде премиерът Бойко Борисов.

Съоръжението свързва центъра на града с индустриалната зона и е най-удобната връзка с детелината на автомагистрала „Тракия”.

Изградена е четвърта лента, която ще облекчи автомобилния трафик. Досегашните Т-образни кръстовища на бул. „Славянски” са заменени с кръгови, които ще улеснят достъпа до надлеза.

Основният ремонт на съоръжението е част от проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в Стара Загора – ІІ фаза“, който се изпълнява от 2 януари 2018 г. и е с продължителност 36 месеца. Общата стойност е 14 727 612, като безвъзмездната финансова помощ е 13 967 992 лева, а собственият принос - 759 619 лева. Проектът включва още изграждането на Система за управление на градския транспорт, въвеждане на Автоматизирана система за таксуване и Рехабилитация на ремонтното хале на тролейбусно депо.

Шофьорите на първите автомобили, които преминат през реконструирания надлез след официалното му откриване, ще получат като подарък книгите „Васил Левски. Дяконът (Черти от живота му)” с автор Захарий Стоянов и детската историческа повест от Антон Дончев „Как кан Алцек срещна крал Гримоалд“, които са издадени от Фондация „Трейс за хората“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България