Министър Радев: В Ямбол е направен преглед на превантивните мерки при усложняване на метеорологичната обстановка

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е в Ямбол. Той е там по указание на премиера Бойко Борисов във връзка с очакваното усложняване на метеорологичната обстановка в страната, съобщиха от МВР. „На място направихме преглед на превантивните мерки и готовността за действие при усложняване на метеорологичната обстановка“, каза министър Радев и добави, че към момента няма нищо тревожно.

На съвещанието в Ямбол присъстваха директорът на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, областният управител Димитър Иванов, кметът на града Георги Славов и директорът на ОДМВР-Ямбол, старши Комисар Генчо Иванов.

„Изслушах докладите. Всички кметове са предупредени, техниката е в изправност, свободните от дежурство са уведомени при необходимост да се явят на работа“, каза министър Радев.

Директорът на ГДПБЗН, гл. комисар Николов обяви, че към момента обстановката в цялата страна е спокойна, няма високи води и застрашени хора. „Допълнителни превантивни мерки са разпоредени на кметовете. Плановете на областта и общината за реакция при наводнение са актуализирани“, обобщи главният комисар.

Според последните данни на НИМХ-БАН най-вероятно тежката прогноза няма да се сбъдне и силата на циклона ще намалее докато достигне до страната ни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България