Министър Радев при откриване на приемна в ромската махала на Асеновград: Тук трябваше да има детска площадка

„Доволни ли сте, че тук вече има полицейска приемна?! Аз не, защото тук трябваше да има детска площадка или парк! Не се радвам и затова няма да прережа лентата”, декларира министърът на вътрешните работи Валентин Радев при откриването на нова полицейска приемна на улица „Дружба” 34а в циганската махала „Лозница” в Асеновград.

„Затова не съм в приповдигнато настроение. Всички видяха как тук се бихте и после се сдобрихте. Над 10 години тук не е имало приемна. Не се радвам и няма да прережа лентата. Но ще се радвам, ако другия път дойда и на мястото на приемната открием детска площадка. Тази приемна има временната задача да спомогне за спазване на закона. Но държавата ще дава тук всеки месец по 15 000 лв. Това са ваши пари и тези разходи е по-добре да отиват за училища. Малките тук нека бъдат грамотни и да решават всичко с ум”, призова министър Радев.

„Чрез откриването на този обект се въдворява реда, а където има ред има законност”, заяви от своя страна вицепремиерът Валери Симеонов, който допълни, че откриването на полицейската приемна в квартал „Лозница” е по настояване на протестиращите асеновградчани след събитията на 26 юни. Вицепремиерът пожела "пълно разбирателство между етносите" и поздрави присъстващите с "Да живее България!"

Новата полицейска приемна на площад „Ново време” в циганската махала е част от трайните мерки за повишаване на обществения ред и сигурност и гарантиране спокойствието на местните жители. Приемната е с площ от 60 квадратни метра, струва на бюджета 27 000 лв. и в нея денонощно ще дежурят трима полицейски служители от РУ на МВР - Асеновград. В най-скоро време приемната ще попада и в обсега на системата за видеонаблюдение на Асеновград, за която местната власт ще отпусне още 33 000 лева от бюджета си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България