Министър Танева в Добрич: До седмица предстои разплащане по de minimis за пчелите

Десислава Танева

На 18 октомври е приключена националната преходна помощ. 55% от нея са платени. Предстои до седмица разплащане по de minimis за пчелите. Също 880 договора по „Млад фермер“ са от 2 седмици в областните дирекции по земеделие. Само 57 от тях все още не са сключени. Това заяви министърът на земеделието, горите и храните Десислава Танева, която е на посещение в Добрич за среща с представители на бранша и заинтересовани страни. Сред официалните лица на срещата са депутатите от ГЕРБ Пламен Манушев и Даниела Димитрова.

До края на декември сме планирали паричен поток в рамките на около един милиард лева по различни инструменти за подкрепа в полза на земеделската общност, заяви министър Танева.de mini

„Очакваме тези млади фермери, в готовност сме при поискване да платим и авансите по всички тези 880 договора в рамките на месец ноември. Също така през месец ноември ще платим и средствата по държавната помощ за зимните пръскания на овощарите“, посочи Десислава Танева.

През декември от 2-ри до 6-ти са планирани 121 милиона лева по обвързаното производство - на 100% изцяло всички полагаеми средства по всички схеми за обвързано производство в животновъдството. На всички земеделски производители е планирано да се плати първия транш по схемата за единно плащане на площ с базова ставка в размер на около 640 милиона лева. За първи в периода 16-20 декември се планира от обичайния график за плащания да се платят средствата за необлагодетелстваните райони с общ бюджет близо 100 милиона лева по двете схеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България