Десислава Танева: Първите ми действия ще са за решаването на ежедневните проблеми на земеделците

Снимка: Цветан Томчев.

Иванка Багдатова-Мизова ще напусне ДФ „Земеделие", заяви новоизбраният министър

Първите ми действия като министър ще са за решаването на ежедневните проблеми на земеделците, които не са малки. Това каза пред журналисти новоизбраният министър на земеделието, храните и горите Десислава Танева след встъпването в длъжност.

„Аз съм човек, който е познат, включително и от предходния ми мандат в министерството. Следвам политиките на открит диалог, на програма, на планиране“, заяви Танева. Тя обяви, че ще следва политиката в земеделието на ГЕРБ и голямата управленска коалиция.

„Моментът, в който става настоящата смяна, е пикът на една предизборна кампания – изключително изострена и нетипична за едни европейски избори. Със сигурност това дава отражение върху начина, по който се възприема смяната“, заяви Танева.

Тя обясни, че се е занимавала само със земеделие в професионалния си път. „И в този смисъл няма нищо изненадващо. Има много проблеми на ежедневието, има репутационни проблеми и тях трябва да решаваме“, каза още Танева.

Иванка Багдатова-Мизова ще напусне ДФ „Земеделие", каза още Танева. На въпрос дали предвижда смени в ДФ „Земеделие“, Танева заяви, че със сигурност ще има промени в политическия екип. „Всичко е въпрос и на разговори. Аз имам определени виждания, които бих представила и защитила. Важно е всички решения да се вземат в режим на диалог и в убеденост, че те биха довели до резултатите, които всички търсим“, обясни тя. Попитана дали се притеснява от проверки, Танева подчерта, че доходите й са ясно декларирани, както и че е декларирано къде живее.

„Това е най-тежкото министерство. Със земеделие се занимават над 100 000 души в България. Животът в селските райони зависи от земеделието. Те са изложени на тежкото администриране във връзка с получаването на подпомагане от Европа, което не може да стигне степента на опростяване, която се желае от тях. Защото трябва да спазваме процедури, правила“, коментира Танева и обясни, че земеделието е най-рисковата работа, тъй като е изложено на природата, срещу която решение няма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика