Министър Цачева: Катя Матева не е уволнена за това, че е подавала сигнали за нередности в ДАБЧ

Проблемите с придобиването на българското гражданство бих ги разделила в две групи - от една страна заварено съдебно производство срещу тогавашния директор на Дирекция "Българско гражданство" г-жа Матева, от друга страна - натрупани през годините преписки, за които съм имала и въпроси по линия на парламентарния контрол. Това коментира пред БНТ министърът на правосъдието Цецка Цачева.

На въпрос дали тя е уволнила Катя Матева, Цачева отговори: "Аз съм подписала заповедта за дисциплинарно уволнение през 2017 г., месец септември, след като г-жа Матева от лятото, август месец на 2016 г., 13 месеца преди това, не е била на работа в министерството".

Цачева беше категорична, че Катя Матева не е уволнена за това, че е подавала сигнали за нередности в Агенцията за българите в чужбина.

"Още май месец миналата година съм информирана, че има сигнали от нейна страна, но онова заради което тя дисциплинарно е уволнена, са няколко наслагвани във времето факти - още от декември месец 2016 г. има доклад на инспектората към МС, където има конкретни факти за загубени преписки, забавени производства, с конкретни препоръки. Онова обаче, което се случи по мое време, месец юни 2017 г. получих информация от ДАНС, че тя е с отнет достъп до класифицирана информация".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика