Минчев: Първенството може да не завърши

Баскетболното първенство може и да не завърши, заплаши треньорът на „Берое“ Любомир Минчев след поредния скандален мач с участието на „Левски Лукойл“. „Сините“ загубиха с 84:85 гостуването си в Стара Загора от 14-ия кръг на редовния сезон на НБЛ, а в края се стигна до грозни сцени. 8 секунди преди сирената при 85:82 в полза на „Берое“ реферите дадоха фаул в атака на играча на домакините Николай Стоянов. Това вбеси Минчев, който получи второ техническо нарушение за реакцията си и бе изгонен, а публиката започна да хвърля бутилки към терена. Президентът на „Левски Лукойл“ Тодор Стойков изведе играчите, а срещата бе довършена след няколко минути, като шампионите пропуснаха последната си стрелба.

„ Не сме слепи и не сме глупаци, ако това продължава, сезонът няма да завърши“, заяви Минчев. Треньорът на гостите Константин Папазов пък смята, че съдиите не са повлияли на резултата.

„Имаше грешки и към двете страни, съдийството не беше определящо – обяви Тити. - Ясно е, че това са емоционални реакции. В края просто исках да обясня на Любо Минчев, че ще доиграем мача и че не съм искал прекъсване, а просто залата да се успокои.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт