Миньорите влязоха в рудник "Оброчище"

Първа смяна на миньорите от рудник "Оброчище" е започнала работа в петък сутринта, съобщават официално от Министерството на енергетика.

След телефонен разговор на служебния министър Николай Павлов и със съдействието на омбудсмана на РБ Мая Манолова са проведени преговори между протестиращите работници и концесионера на мините"Евроманган". За да се гарантира нормална атмосфера по молба на министър Павлов вътрешният министър Пламен Узунов е осигурил полицейско присъствие в района на протестните действия.Постигнато е споразумение за увеличаване на трудовите възнаграждения на всички работещи в предприятието със 158 лв. от 1 април т.г.

Ваучери за храна ще се дължат и за работа през почивни дни и положен извънреден труд. Медицински прегледи ще се извършват веднъж годишно, като следващите прегледи ще се проведат в 3-месечен срок. Възнагражденията за положен нощен труд ще се увеличат от 28 на 30 ст. на час. Дните на протеста от 9 до 23 март включително ще се начисляват като платен годишен отпуск. За разговорите е бил информиран и министър-председателят Огнян Герджиков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България