Миньорите от „Бабино” ще получат заплатите си след прекратяване на протеста

 

Миньорите от рудник „Бабино” ще получат в цялост заплатите си за месец август, след подписване на споразумение и прекратяване на протеста. Това каза Йорданка Германова, председател на КТ „Подкрепа” – Дупница.

Ръководството на мината е наредило цялостно плащане на възнагражденията за месец август на всички работници и служители, без на тези от рудник „Бабино”.

„От ръководството заявиха, че няма да изплатят заплатите докато не се подпише споразумението за прекратяване на протестните действия”, заяви Германова. Тя посочи, че работниците стоят зад своите искания, водят се преговори непрекъснато с ръководството за изпълнение на самите искания.

Изключително сложна и напрегната е ситуацията в рудник „Бабино” , каза Германова за "Фокус".

Тя посочи, че хората, които са под земята, са накрая на силите си, но се държат изключително борбено. Те продължават да настояват за пълното изплащане на заплатите за месеците август и септември, както и плащане накуп на парите за храна.

„Ние ги подкрепяме, няколко пъти слизахме при тях, след около част отново ще отидем”, заяви Германова. Тя допълни, че от страна на ръководството е отправено предупреждение към протестиращите, че ще се заведат съдебни дела заради пропуснати ползи.

„Факт е това, но не знам до колко подобно нещо би уплашило работещите в Бобов дол. Ако имаше държава, ако имаше законност, то те нямаше в продължение на една година да бъдат в тази ситуация”, заяви Германова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България