Мирела разочарована от шестото място

Снимка СПОРТАЛ

Мирела Демирева изрази разочарование от 6-то място в скока на височина на световното по лека атлетика на закрито в Бирмингам. Олимпийската вицешампионка преодоля летвата от 189 см и то от третия опит.

„Резултатът ми е изключително слаб – обяви тя. - Знам, че съм готова, но не успях да се реализирам. Още работя върху разбега си, макар че това не е оправдание. Важното е, че съм здрава. Зимата не беше голямата ми цел.“

Със злато триумфира двукратната №1 в света на открито Мария Ласицкене, която се състезава като неутрална атлетка – 2,01 м. Рускинята се опита да атакува и рекорда на Стефка Костадинова в зала - 2,05 м от 1987 г., след като качи летвата на 2,07 м, но не успя и в трите опита.

В същата дисциплина при мъжете Тихомир Иванов завърши 9-и с 2,20 м. Това бе и единствената височина, която плевенчанинът преодоля. „Зле мина състезанието – призна шампионът на България. - Не планирах да участвам на световното.“

Състезаващият се под руски флаг руснак Данил Лисенко поднесе голямата изненада, като ликува с титлата с 2,36 м. Големият фаворит и световен шампион на открито Мутаз Есса Баршим (Катар) остана със сребро. И двамата преодоляха 2,20 м и 2,33 м, но на 2,36 м катарецът сбърка на 3 пъти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт