Мирела с рекорд и бонус от 2000 лв.

Мирела Демирева и Момчил Караилиев заслужиха бонус от по 2000 лева на лекоатлетическия турнир „Самарско знаме“ в Стара Загора. И двамата постигнаха най-добри резултати според сравнителната таблица на Международната федерация.

Караилиев триумфира в тройния скок с 16,50 м. Демирева пък ликува в скока на височика – 190 см, с което записа и най-добро личено постижение за сезона. Резултатът й е с 4 см по-слаб от норматива за световното в Лондон през август (194). И двамата прибавиха по още 1000 лв за победите си в дисциплините.

Разочарована съм, но ми трябва време – призна Демирева. - Постоянно си мисля за височини над 2 метра. Имах травми и само от месец и половина скачам дълъг разбег. С всяко състезание ставам все по-добра.

Следващият старт за Демирева ще е Диамантената лига в Лозана на 6 юли.

При мъжете Денис Димитров, който тренира при Валя Демирева, майка на Мирела, спечели и двата спринта. На 100 м фиксира 10,41 сек, а на 200 м - 21,33 сек.

Тихомир Иванов пък дебютира с 4-то място на Диамантената лига в Париж. 10-ият от олимпиадата преодоля 228 см в скока на височина, а после направи три неуспешни опита на 230. През този сезон той вече покори тази норма на два пъти. Първи е Муса Баршим (Катар) с 235 см.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт