Миризмата от дрехите на мъжете успокоява жените

Сексът бори болестите през зимата

Ароматът на любимия човек помага за намаляването на стресовите нива в най-напрегнатите дни за дамите

Миризмата от дрехите на мъжете успокоява жените в най-напрегнатите им дни. Това показва проучване, направено от учени от университета на Британска Колумбия в Канада, цитирано от в. “Дейли мейл”.

Според резултатите от изследването ароматът на любимия човек може да помогне за намаляването на стресовите нива в най-напрегнатите дни за дамите. Жените имат по-ниски нива на стрес, когато помиришат риза, която партньорът им е носил. Мирисът на непознат човек от друга страна изнервя повече дамите.

С проучването си експертите показват, че миризмата не е просто част от първоначалното привличане, а от цялостно усещане за безопасност, поне при хетеросексуалните жени.

За целта били избрани 96 двойки, разделени на три групи по равно. В първата жените помирисали нова риза, във втората - носена от непознат, а в третата - от партньора им.

Включените в експеримента мъже трябвало да бъдат 24 часа с една и съща дреха, като два дни не са ползвали дезодорант. Жените от своя страна трябвало да вършат стресиращи дейности. Разпозналите миризмата на своя партньор върху дрехата били по-спокойни и нивата им на кортизол по-бързо се върнали в нормални граници.

По повод борбата със стреса през зимния период, наскоро излезе ново проучване, което доказва ползите на секса в студените дни. Учени от американския университет в Пенсилвания установиха, че интимните отношения са най-важни за организма на човека през зимата.

Сексът помага за изготвянето на антитела, които укрепват имунитета и способстват за преодоляването на болестите. Освен това интимните отношения действат благоприятно и върху емоционалното състояние на хората, като повдига тяхното настроение.

По думите на учените хората, които почувстват че се разболяват, веднага трябва да се заемат със секс. Тогава производството на антитела се увеличава с 30 процента. Сексът стимулира изработването на колаген, който служи като смазка за организма и подобрява състоянието на кожата.

Сексът играе важна роля и за укрепването на сърцето, снижава риска от ракови заболявания, от болестите на белия дроб и простатата. Всички тези ползи от интимната близост са много важни за поддържането на здравето през зимата, когато в човешкия организъм се наблюдава недостиг на витамини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл