Мирослав Писов, осъден за смъртта на Чората: Присъдите ни са политическо решение на групата на Лозан Панов

„Това за нас не е съдебно решение, а е политическо решение на групата на Лозан Панов, която група има своето отношение по това дело още от самото начало, защото ние сме били в това дело представители на българската полиция, която е изпълнявала разпореждане на българската държава по противодействие на наркотици и сексуална експлоатация. Ние не сме ходили на някакви лични дела да извършваме, нито да убиваме човек. Това заяви днес антимафиотът Мирослав Писов, който заедно с колегите си Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски са осъдени от ВКС на 7 години затвор по случая "Чората".

Всички осъдени разбрали случайно за присъдите си от медиите. И от съседи където на адреси са отишли полицаи и са ги търсили, за да ги арестуват и да ги приведат в затвора. Писов бил търсен на адрес в Благоевград, на който той не живее от 20 години. Днес в събота той пристигнал от София в Благоевград, за да разбере какво се случва. Признава,че всички са в шок и стъписани от ужасната присъда.

Пред медиите Писов казва още:

Това решение е политическо, тъй като то е насочено и срещу 17 души български професори, които са единствените компетентни, за да могат да дадат доказателства по това дело, които заявиха, че смъртта на лицето по тази полицейска операция няма връзка с действията на полицаите.

Ако Лозан Панов е съдебен лекар, защото явно политик няма да може да стане, той не може да използва такива дела и такива изкупителни жертви, за да може да вземе държавната власт в България.

Тези хора ползват съдебната власт в момента, за да атакуват българската държава, защото ние сме представители не на себе си в случая, ние сме представители на българското министерство на вътрешните работи, което е извършвало законна полицейска операция по противодействие на наркотици и сексуална експлоатация на български момичета. И затова в един момент се получава едно решение, което никой не го е виждал, каза Писов.

Решението и мотивите не са известни и на другата страна-родителите на починалия при полицейската акция отпреди 14 години - Ангел Димитров/Чората/, както и на техния адвокат.

И защитата на полицаите също не са били уведомени за решението на ВКС.

„Аз знам за какво ни съдят. Защото тази група хора иска легализация на наркотиците и джендърски начин на живот в България. И тръгват на тотална атака в момента и използват това дело. Те ще направят и други неща аз съм сигурен. И просто ние ставаме една изкупителна жертва.

Можеше да обявят решението в съдебната палата, да се явим, за да видят дали ние се крием. Има служби, дето могат да ни проследят, защото ние сме тук и ходим на работа.

Трябваше в съдебна зала да ни прочетат решението и там да ни задържат. Може ли до този момент нито на адвокати ,нито на нас , нито на никой да се даде решение за какво те вкарват в затвора. Това е мракобесие, ами такова мракобесие не е било нито след 1944 г нито преди 1944година, каза още Писов.

В затвора е приведен до момента само Борислав Миханджийски, каза Писов. Янко Граховски от години живее и работи със семейството си в Германия.

Писов обяви,че ще пуснат жалба до Главния прокурор.

Присъдата и арестът идват 14 години след злополучната акция „Респект”, 12 години съдебни дела, няколко осъдителни и още толкова оправдателни присъди. Парадоксалното е, че днешната акция с внезапното хвърляне в затвора на бившите полицаи идва след като миналата година ВКС прекрати делото поради изтекла давност. Тъй като решението, по което са постановени днешните арести, не е качено на страницата на съда, не е ясно по каква причина то е било възобновено и кой съдебен състав се е произнесъл окончателно по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България