Мистерия около нападателя в берлинското метро

Светослав Стойков, сочен за мъжа, блъснал брутално по стълбите момиче в метрото в Берлин, засега не се издирва от българските власти. Причината е, че официално самоличността на нападателя не е доказана, тъй като няма постъпила европейска заповед за арест, обясни пред "Труд" говорителят на Варненската окръжна прокуратура Радослав Лазаров.

26-годишният Светослав Стойков, който е родом от Добрич, но живее на семейни начала с варненката Цветанка в подстъпите на ромската махала "Максуда", не се е вясвал там от повече от месец. Изкарвал пари от гурбет като общ работник в Германия, а жена му се трудела в кухнята на ресторант.

В едноетажната къща на ул. "Крим" родителите на Цветанка - Ибрям и Елмаз, отглеждат трите момчета на двойката - на 6, 8 и 10 г. След ударния медиен интерес роднините здраво бяха залостили желязната порта на пустия двор, в който се търкаляха детско колело и няколко чифта обувки в различни размери.

"Светослав е добро момче, не може да е направил такова нещо. Гледах клипа, човекът на него не е той", категоричен бе възрастен комшия от единствената къща в близост.

Мъж с имена Светослав Стойков е лежал във Варненския затвор за малко повече от година заради грабеж и шофиране без книжка, научи "Труд". "И да е бил съден, не значи, че е виновен за това брутално нападение", отсече съседът, който не пожела да си каже името.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България