Мистерия около убийството на 26-годишната Милена в Куртово Конаре

Убийството на 26-годишната Милена Кръстева Динова малко след полунощ в четвъртък потресе пловдивското село Куртово Конаре. Младата жена е била намерена мъртва на 20-ина метра от къщата, в която живее на семейни начала с приятеля си Илиян Рангелов. Двамата дори се сгодили преди дни по време на коледните празници, а Милена получила пръстен със скъпоценен камък, който показала на приятелките си и колегите си от фирма "Новомес" в месопреработвателното предприятие в Ново село, където работела.

Именно четирима нейни колеги от "Новомес" открили мъртвата и прободена с нож в сърцето Милена във фаталната нощ, след като тръгнали да я търсят, когато тя не се появила на обичайното място, откъдето я вземали с кола на път за нощна смяна. Десетина минути по-рано колегите позвънили на Милена по мобилния й телефон да излиза, но на мястото за среща нямало и следа от нея. Тогава те пак й позвънили няколко пъти, но телефонът й давал свободно и тръгнали да я пресрещнат, но вместо това се натъкнали на трупа й.

Когато я открили, Милена вече била мъртва, затова те веднага позвънили на годеника й Илиян и на телефон 112. Оттам веднага изпратили линейка и полицейски патрул от РУ на МВР-Стамболийски, а след като се установило, че се касае за убийство, веднага било образувано досъдебно производство и бил сформиран екип от разследващи от Областна дирекция на МВР-Пловдив и ГД "Национална полиция" под наблюдението на Окръжна прокуратура. Действията по разследване и оперативно-издирвателни действия по установяване на убиеца са извършвани през цялата нощ, а след като се съмнало е извършен и втори оглед на местопрестъплението, което е отцепено от двете страни на улицата, където е открит трупа.

От Окръжна прокуратура-Пловдив обявиха, че засега няма задържан за убийството на Милена Динова, нито заподозрян за него. Все още няма основна версия за смъртта на младата жена, затова се разследват всички възможни следи. Работи се и по версия за случайно нападение, макар че няма следи от сексуално насилие и откраднати вещи. Макар че на "първо четене" липсва основателна причина и мотив, по-вероятно е в случая да става дума за планирано убийство и че неизвестният засега килър е причакал жертвата си по тъмно пред дома й и я е пробол смъртоносно с нож в гърдите.

Според най-близките приятели на Милена и Илиян двамата били силно влюбени един в друг и от близо 2 години живеели заедно на семейни начала. Младият мъж дори се похвалил в профила си във Фейсбук, че е сгоден за Милена Динова, а двамата  планирали да вдигнат сватба догодина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право