Мистър Бийн продава любимия си Mercedes

Актьорът Роуън Аткинсън се разделя с модел 500 Е от 1991 г. с мощност 326 коня

Любимият Benz на комика Роуън Аткинсън ще бъде продаден на търг в края на май. Популярният актьор, известен като ценител и колекционер на автомобили, е решил да се раздели с изключително рядък модел Mercedes 500 Е, произведен през 1991 г. и оборудван с 5,0-литров двигател V8 с мощност 326 к.с. Само 29 такива екземпляра с ляв волан са доставени и продадени в Обединеното кралство.

Изпълнителят на култовата роля на Мистър Бийн взима този мощен Benz като нов от магазина, но го кара само 2 години и го продава на свой приятел. Две десетилетия по-късно актьорът си купува обратно автомобила, за да се наслаждава отново на неговия класически стил и устремно ускорение.

Атмосферният двигател V8 и ходовата част на модела са конструирани съвместно с инженерите на Porsche. Специалистите наричат Е 500 с определението „вълк в овча кожа”. Причината - външният вид на тежка лимузина прикрива състезателния нрав на модела, който ускорява за 5,5 секунди от 0 до 100 км/ч и развива максимална скорост 260 км/ч.

Дивата мощ на 29-годишния Mercedes 500 E се обуздава от 4-бутални спирачни апарати с 300-милиметрови предни дискове. Водачът и пътникът до него се настаняват в луксозни спортни седалки Recaro с отопление.

Макар че ще се раздели с любимия си Benz, актьорът Роуън Аткинсън остава собственик на впечатляваща колекция от ценни и расови автомобили. В нея изпъкват купе Rolls-Royce Phantom от комедията „Джони Инглиш”, Jaguar MK7 от 50-те години, Lancia Thema 8.32 от 80-те години, Land Rover Defender 90 от лимитирана серия Heritage, състезателна Lancia Delta Integrale, Aston Martin Zagato и Bentley Mulsanne Birkin.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили