Мис Свят България Вероника Стефанова пред “Труд”: Българи пробиха на Седмицата на модата

Иска да роди второ дете

Талисман пази на конкурсите за красота

- Вероника, преди броени дни получи приз за “Най-добър модел” по време на Седмицата на модата в Милано, очакваше ли тази награда?

- Всъщност не. Там имаше много чужди модели, които работят за големи марки от години - “Шанел”, “Валентино”... Не съм се подценявала, макар че не съм от хората с най-голямо самочувствие, точно обратното, но не вярвах, че аз ще взема наградата, тъй като участваха 60 момичета. Дори не споделих със съпруга си, че ще има такъв конкурс. Веднага след като я получих звъннах на майка ми. Реакцията й беше много вълнуваща - писък и плач едновременно. В Италия беше истински бум. В момента, в който слязох от сцената, започнаха да викат “Гранде Вероника”.

- На гала вечерта в Италия пристигна с един от автомобилите на световноизвестния дизайнер Филип Плейн, би ли споделила подробности от церемонията?

- Любопитно е, че се запознах с бившата приятелка на Филип. Разговаряхме дълго, всъщност аз я заговорих, направих й комплимент за роклята, но не подозирах коя е. В колата на Плейн бях сама, не съм пътувала с останалите модели.

- За пръв път българи са част от екипа на събитието, как се случи това?

- Много съм горда с момичетата, те са част от ръководения от мен салон за красота. Две от тях кандидатстваха с порт фолиа за участие като фризьори и гримьори. И успяха! Те са първият български екип, който има честта да участва на Седмицата на модата в Милано.

- Беше удостоена като топ модел 6 месеца след появата на първородната ти дъщеричка. Колко време ти отне да възвърнеш старата си форма?

- Откакто се излекувах от анорексия няма ден, в който да съм пазила режим, т. е. резултатът не е от хранителни и тренировъчни режими. Месец след раждането снимах фотосесия. Танцувам класически балет, но в този период не съм танцувала, защото раждането ми бе секцио и ми трябваха няколко месеца да се възстановя. Всъщност, върнах си стария ритъм на живот, с него и формата. Детето ми нямаше месец, когато отидох на работа.

- През 2017 г. каза “да” на твоя любим, който упорито пазиш в тайна. Кога ще се състои сватбената церемония и работиш ли по организацията?

- Смятам, че личният живот е личен. Планирахме през септември тази година да направим сватба, но шокът около раждането, кърменето, бързото завръщане... Имах предложение да участвам на Модната седмица през септември, когато родих и трябваше в много бърз период да се възстановя. Решихме, че не е най-удачният момент да направим сватба, когато бебето е толкова малко. Подготвяме я - ще бъде голямо тържество. Ще спазим традициите, защото в тях има определени послания, в които вярвам. Пищна, голяма сватба, с големи рокли, църква, ритуална зала, много хора - близки, роднини...

- Носителката на титлата “Мис Русия 2017” ще държи шлейфа ти, кои са останалите дами?

- Да, тя е планирана. Тя е моя кума. Шаферки ще бъдат мои приятелки, момичета, с които сме живели навън. Познаваме се от конкурсите. Мис Санкт Петербург Вероника Вериер - известна рускиня, Мис Русия и Мис Македония също. Лидия от Полша. Самите те изявиха желание.

- Как започна вашата любовна история?

- Бях в период, в който кариерата ми изключително се развиваше. С него се познаваме от преди 5 години, но тогава не сме имали личен контакт. Впоследствие - година преди да се съберем, а ние сме заедно от май миналата година, се получиха нещата. В началото смятах, че е чисто приятелски. Той е изключителен мъж, не съм вярвала, че той ще е моят човек. Една година ме ухажваше, защото аз постоянно бях в чужбина, постоянно пътувах и той ме чакаше. Това, което ми направи впечатление е, че е изключително възпитан мъж, с богат набор от знания.

- Как се справяш с ролите - на любима, майка и модел?

- Гледам детето си с огромна любов и затова не мога да кажа, че има нещо трудно в тази роля. Не е имало момент, в който да съм се чувствала нещастна. Първите нощи, докато се пренастроя към новия начин на живот си казвах - не заспивай, не заспивай, твоето ангелче има нужда от теб. На себе си повтарях. Има моменти на умора, тя вече е доста активна, но вечер си казвам - нямам търпение да стане сутрин и пак да я гушна... Тя е много добро дете, може би защото съм й майка го казвам, но наистина е много кротка, почти не плаче, постоянно се смее и грижите за нея са удоволствие.

- Готова ли си за още деца и кой е най-важният урок, който искаш да им предадеш?

- Много обичам деца. Справям се перфектно с бебешкия период и се надявам скоро да имам още едно дете, за да растат заедно. Мисля, че две деца се гледат по-лесно, те имат контакт помежду си. Искам детето ми да бъде толерантно. Искам на първо място да бъде добър човек - да разбира другите, да умее да помага и да знае, че в живота нищо не трябва да се случва на всяка цена, защото понякога зад шансовете, които изпускаме се крият много по-големи и трябва да има търпение да получи от съдбата това, за което й е писано.

- Голяма част от родните знаменитости са колекционери, имаш ли подобна страст?

- Аз съм човек, който буквално колекционира всичко. Дори откакто се роди дъщеря ми пазя всяка една торбичка, в която тя е получила подарък. Много съм суеверна. Имам талисмани. Ходя на църква, на врачки - не. Определени предмети, които ми носят късмет винаги ме придружават. Участвала съм на 10 световни конкурса и съм имала голяма нужда от късмет за всички награди, които съм печелила.

- Каква щеше да бъдеш, ако не беше модел?

- Завършила съм политология. Ще се радвам след години, като приключа с всички пътувания и изяви около професията ми, да се развия според образованието си. Може би ако не бях модел, щях да търся късмета си в сферата на политологията.

Нашият гост

Вероника Стефанова е родена на 18 юни 1992 г. в София. Завършила е политология в Нов български университет. Става Мис Свят България през 2017 година. Удостоена е с приз “Най-добър модел” на Седмицата на модата в Милано. През март тази година роди момиченце.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл