„Мис Свят България 2016” се включва в Седмицата на благотворителността

Състезание с патета е част от програмата на петото издание на инициативата

Петото поредно издание на Седмица на благотворителността стартира през уикенда в Пловдив, а каузата през тази година е подпомагане на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с аутизъм в града под тепетата.

Начало на Седмицата на благотворителността бе поставено от кулинарно шоу на площад „Стефан Стамболов”, а организаторите бяха подготвили куп интересни съревнования за най-бързо нарязана краставичка, най-бързо обелен картоф, викторини и забавления. Мероприятията от програмата на Седмицата на благотворителността продължават във вторник от 19 часа с бутиков концерт „БГ 60-те с Шекерова live band“ в Драматичния театър.

В сряда пък ще има благотворителен концерт на ученици от НУМТИ „Добрин Петков“ и приятели, като събитието е във Военния клуб и започва в 19 часа. На 7 октомври (събота) ще се реализира инициативата „Прегърни ме – дари детска усмивка“ с подкрепата на „Мис Свят България 2016 Галина Михайлова и Натали Трифонова.

Събитието стартира в 14 часа на площад „Стефан Стамболов“, където всеки, пожелал да подкрепи каузата на Седмицата на благотворителността може да дари средства. Включилите се ще получат прегръдка от Мис Свят и чаровната синоптичка с комплимент захарна целувка.

На  8 октомври (неделя) ще се проведе традиционното състезание с патета. Всеки може да стане собственик на пате и да се включи в съревнованието като закупи гумената играчка на благотворителна цена от 5 лева и по този начин ще стане дарител. Срещу всяко закупено пате притежателят или притежателите получават сертификат с уникален идентификационен номер. По време на благотворителната томбола от 11 часа на площад „Стефан Стамболов“ собствениците на първите 10 изтеглени номера на патета ще спечелят награди, осигурени от спонсорите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България