Мис Франция избра здраво сцепление

Най-красивата френска дама за 2019 г. ще шофира Peugeot 2008

Система за контрол на сцеплението, камера за движение на заден ход и асистент за автоматично паркиране са част от удобствата, с които разполага в новия си автомобил Мис Франция 2019. Това е красавицата с таитянска кръв Виймалама Чавес, спечелила последното издание на конкурса. По традиция победителката получава кола по свой избор от Peugeot.

Миската, която до неотдавна е работила във фитнес център, се спря на перлено бяло Peugeot 2008 с панорамен стъклен покрив. Системата Grip Control за подобряване на сцеплението дава възможност за преодоляване на различни хлъзгави настилки със специални настройки на електронната стабилизираща програма. Благодарение на тази функция автомобилът с предно предаване има по-добра проходимост и стабилност на пътя при всякакви атмосферни условия. Това ще помогне на хубавицата при многобройните пътувания, които й предстоят като носителка на короната за най-красива жена във Франция.

Компактният SUV на миската излезе от завода в Мюлуз, където вече са произведени повече от 1 милион екземпляра от този модел. 62% от вградените в колата компоненти са френско производство. Таитянката Виймалама Чавес получи освен автомобила и още 2 двуколесни превозни средства от същата марка – електрически велосипед Peugeot eLC01 и 50-кубиков скутер Peugeot Django. Те са предназначени за придвижване в натоварените градски зони. Електрическият велосипед позволява без физически усилия да се влиза в райони с ограничение за нулеви въглеродни емисии, където не се допускат коли, мотоциклети и скутери с двигатели с вътрешно горене.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили