Митниците продават на търг над 20 кг златни и сребърни накити

Териториална дирекция Южна морска обяви публична продажба чрез търг с тайно наддаване на златни и сребърни пръстени, гривни, обици, медальони, синджири и колиета с общо тегло 20.198 кг . Това съобщиха от пресслужбата на Агенция "Митници".

Сред стоките, обявени за продажба има и четири сребърни часовника, три златни игли и два биберона със златен обков. Златните и сребърните изделия са задържани при митнически проверки на МП "Капитан Андреево" в периода от 2016 г. - 2018 г. и за тях вече са приключили досъдебните или административнонаказателните производства.

Двата биберона със златен обков, които се предлагат на търг, са открити през месец август 2016 г. Те били укрити в картонени пакети под леглото в шофьорската кабина на турски камион, влизащ в страната от Турция, заедно с още 601 златни накити, които също са предмет на продажба.

За предстоящия търг златните и сребърни бижута са обявени в 8 групи, а желаещите за участие в търга следва да подадат заявление по образец за всяка група поотделно, както и ценово предложение. Купувачите на стоките е необходимо да притежават разрешение за извършване на сделки с благородни метали, съгласно чл.13 от Валутния закон.

Условията за провеждане на търга са публикувани в официалната страница на Агенция „Митници“ - секция Публични продажби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България