Митничари задържаха близо 15 000 опаковки с дъвки, имитирщаи кен на "Кока-Кола"

14 640 опаковки с дъвки, имитиращи визуалното оформление и изписване на марката „Кока-Кола", задържа Митница Бургас за нарушени права върху интелектуална собственост. Това съобщиха от пресслужбата на Агенция "Митници".

1511949469Пратката е пристигнала на Митнически пункт „Пристанище Бургас Център" с корабен контейнер, съдържащ захарни изделия от Китай. Вносител е българска фирма. На 24.11.2017 г., контейнерът е селектиран за щателна митническа проверка от служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас. При извършената проверка, митническите служители установяват, че съдържанието на контейнера отговаря на декларираните стоки по вид и количество, но част от колетите съдържат общо 14 640 броя опаковки с дъвки- тип кен, с имитиращи орнаменти и шрифт на „Кока-Кола" .

Пратката с дъвки е задържана в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и  Закона за марките и географските означения. Митница Бургас е сезирала за случая официалният представител на правопритежателя на търговската марка„Кока-Кола" за България.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право