Митничари заловиха 160 кг марихуана в камион на Дунав мост 2

Снимка: Агенция Митници

Дрогата била скрита в тайник в резервоар

Пратка от 160 килограма марихуана, укрита в резервоар на български ТИР, откриха служители на митница Лом на Дунав мост 2 край Видин. В четвъртък сутринта мобилен екип митничари спрял за проверка товарен автомобил с българска регистрация, собственост на транспортна фирма от Благоевград.

В един от резервоарите на камиона, превърнат в тайник, униформените намерили 172 пакета, облепени с бежово тиксо, пълни с тревиста суха маса, която при теста реагирала на марихуана. В ТИР-а заедно с шофьора бил и собственикът на транспортната фирма. Двамата мъже са задържани. По документи автомобилът превозвал стомана от „Стомана – Перник” към Словакия. Поведението на двамата мъже по време на проверката обаче усъмнило инспекторите и те отклонили камиона за  щателна  проверка . При сканирането  с мобилна рентгенова система митничарите открили , че само единият от двата резервоара бил пълен с  гориво , а в другия лежали куп пакети.

След демонтажа на  декоративната решетка на автомобила митничарите забелязали изрязан в метала капак, закрепен с винтове. В скривалището били складирани 172 пакета дрога с общо тегло  159.405 кг. Според експерти заловеният наркотик е за около 640 000 лева. На черния пазар цената му обаче скача тройно. За случая е уведомена окръжна прокуратура – Видин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право