Митничари иззеха 230 грама златни бижута и 118 грама сребърни накити, укрити в дамски чанти на Лесово

Общо 230 грама златни бижута и 118 грама сребърни накити са задържани при съвместни действия митнически и гранични служители на ГКПП – Лесово, съобщават от МВР.

На 14 юли 2017 г. след обед на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ на пункта пристигнал лек автомобил с българска регистрация. В автомобила са пътували трима български граждани - мъж и две жени, които са заявили, че не пренасят стоки, валута или валутни ценности, подлежащи на деклариране.

snimka_19a26921dd8b04ddba74f6f3a09493599При проверка на служители от митническа мобилна група в дрехите и дамската чанта на едната жена са открити 3 пакета, съдържащи общо 34 бижутерски изделия от злато и сребро - гривни, пръстени, колиета. В дамската чанта на другата са намерени още 2 пакета с 9 масивни бижутерски изделия от благородни метали. Задържани са общо недекларирани  230 грама златни и 118 грама сребърни изделия. Срещу двете български гражданки с инициали Ф.А. и М.Ч., с адресни регистрации в град Сливен, са съставени  актове за установени административни нарушения по Закона за митниците и Валутния закон. Иззетите изделия от благородни  метали подлежат на отнемане в полза на държавата.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право