Митничари откриха злато за над 100 000 лв., укрито в шофьорска кабина на товарен автомобил

злато

Пореден опит за контрабанда на бижута предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево. Накитите са открити в товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът представил редовни документи за превозваната стока. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че  в шофьорската кабина,  в естествена кухина зад аудио уредбата, са скрити четири пакета с изделия от жълт метал, съобщиха от Агенция "Митници" за "Труд".

От укритието е извадено златно съкровище от  285 обици, 143 пръстена, 70 синджира, 94 медальона, 87 гривни, като част от тях са със червен конец и златни украшения, както и 3 златни игли, и 1 чифт златни копчета за ръкавели. Според направената експертиза накитите с общо тегло 1.917 кг с от 14 -каратово злато на стойност 115 048 лева.

При проверката в друга естествена кухина, в шофьорската кабина, митническите служители са открили и 80 кутии контрабандни цигари

Откритите бижута, цигари и камиона са задържани. Срещу шофьора на камиона е  образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право