Митничари откриха недекларирани над 300 000 лева в турска кола

155 000 недекларирани евро с левова равностойност над 300 000 лева откриха митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас, при проверка на лек автомобил.

Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на Митнически пункт Лесово на 28.11.2018 г. късно през нощта, в посока от България към Турция, съобщават от Агенция "Митници". В автомобила са пътували шофьорът със съпругата си - турски граждани и техен спътник - немски гражданин. На българския митнически пункт и тримата са заявили, че нямат нищо за деклариране.

При извършената митническа проверка от екип на отдел МРР, митническите служители откриват първо 30 000 недекларирани евро в дамската чанта на жената. В личната чанта, в дрехите на шофьора и в подлакътник на автомобила са открити още 70 000 недекларирани евро. Други 55 000 евро са открити в джобове по дрехите и в личен багаж на третия пътник, като 50 000 евро от валутата е била поставена вътре в чорап, в негова раница.

Недекларираната валута - общо 155 000 евро в различни купюри е иззета. Срещу жената - турска гражданка е съставен акт за административно нарушение.

Срещу другите двама пътници в автомобила, шофьорът- турски гражданин и пътникът- немски гражданин, е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Районна прокуратура Елхово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право