Митничари са хванали контрабандни оръжия, укрити в барбекю и плодове на "Капитан Андреево"

17 газови пистолета, револвер и 1330 патрона задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево през изминалите три месеца на 2018-та при извършване на щателни митнически проверки на влизащи в страната превозни средства, съобщиха от пресслужбата на Агенция "Митници".

При един от случаите, на 03.12.2018 година, митническите служители откриват газов пистолет, револвер и 347 патрона, укрити в барбекю и плодове. Контрабандната стока е открита при проверка на микробус с немска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът, турски гражданин, който пътувал сам заявил, че не внася лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В багажното отделение, сред множество кашони и чанти, е пренасяна и употребявана скара на жар. При огледа митническите служители откриват зад чекмеджето за пепел на скарата, укрит газов пистолет с два пълнителя. В друг кашон, пълен с мандарини митническите служители откриват увит в найлонов плик - револвер. В дървен сандък в багажното отделение на автомобила са открити и 347 газови патрона.

Само преди месец, при проверка на лек автомобил с чужда регистрация влизащ в страната от Турция, митническите служители са открили в багажа на шофьора газов пистолет, боен пълнител и 21 бойни патрони, калибър 7.65 mm.

Още 15 газови пистолета и 962 патрона за тях, укрити в личния багаж на пътници, са открити на МП Капитан Андреево през последните три месеца при щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция леки автомобили.

Контрабандните пистолети, револверът и патроните са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани административно наказателни производства.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право