Митнически служители откриха 1 тон нелегален алкохол край Варна

Снимка: Архив

Близо 13 тона са задържани само за двата летни месеца по Черноморието

1000 литра нелегален етилов алкохол задържа екип на митническа мобилна група при проверка в частен имот в района на Варна, съобщиха от пресцентъра на Агенция"Митници". Проверката е извършена в края на миналата седмица в рамките на засиления контрол срещу нерегламентирано съхранение и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието.

Митническите служители откриват в двора зад къщата ПВЦ бидони, съдържащи безцветна течност с мирис на етилов алкохол. След измерване е установено, че общото количество на откритата течност е 1000 литра с алкохолно съдържание 48%vol.

В рамките на проверката за алкохола не са представени документи, удостоверяващи плащане на акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Взети са проби за лабораторен анализ и определяне вида на задържания продукт. След излизане на лабораторните експертизи предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Около 13 000 литра нелегален етилов алкохол е задържан в рамките само на два месеца-юли и август при засилените митнически проверки по Черноморието през туристическия сезон.

Област за прикачени файлове

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право