Митнически служители откриха 413 литра нелегален алкохол в таванско помещение на търговец

413 литра нелегален етилов алкохол в туби и бидони откриха в таванско помещение на търговец митнически служители от Митница Бургас., съобщиха от Агенция Митници.

mitnici1

На 11 април 2018 г. екип от отдел „Митническо разузнаване и разследване" /МРР/ в Митница Бургас извършва проверка в търговски обект на територията на община Сунгурларе по оперативна информация, че в магазина се продават цигари и алкохол в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове.

В търговския обект не са открити нарушения с акцизни стоки при извършената митническа проверка, след което е извършена проверка в жилищния имот на собственика на магазина. Там митническите служители откриват в таванското помещение на къщата 413 литра етилов алкохол с жълтеникав цвят в туби и бидони с различна вместимост. В друго помещение на приземния етаж в къщата е открита черна найлонова торба, съдържаща 17 кутии /340 къса/ цигари с марка "Gold Mount" без акцизен бандерол.

Цигарите и алкохолът са иззети. Собственикът на имота не е представил никакви документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия акциз за етиловия алкохол по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Извършеното измерване на алкохолната течност с денситометър е установилo алкохолно съдържание от 45 об. % до 53 об. %. Проби от алкохола са предадени за лабораторен анализ. След лабораторните резултати, по случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право