Митрополит Антоний: Договорът за наем с Върбакови е неизгоден

Снимка: БТВ/архив

Софийската Света митрополия ще влезе в разговори с фирмата на Гинка Върбакова за финализиране или отхвърляне на сделката за отдаване под наем на голям имот на пл. „Света Неделя”. Това стана ясно от думите на Западно и средноевропейския митрополит Антоний по БТВ.

Той призна, че условията по предварителния договор, изтекъл в медиите, са „видимо са неизгодни”. „След така изнесената информация трябва да се срещнат двете страни на договора. При тези страни той няма как да прерасне в окончателен и не запазва интересите на Софийската света митрополия в този си вид”, подчерта Антоний.

Той отказа да коментира защо в документа от края на 2016 г. условията са били заложени по този начин, като допълни, че няма представа какво е състоянието на сградата, която ще бъде наета.

Упълномощен да сключи договора е съпругът на Гинка Върбакова (която пък купува ЧЕЗ-България). Фирмата не е влязла във владение, подчерта духовникът. Не е ясно дали при разваляне на предварителния договор с нея ще се плащат неустойки.

Според Антоний в случая говорим и за „индиректна атака” срещу митрополията – от „лица, които използват имоти на митрополията”, но и „чисто политически елемент не липсва”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България