Михаела Маринова - Новата любимка

По време на извънредното положение, когато шоубизнесът и музикалната индустрия напълно замряха, Михаела Маринова пусна своя дебютен албум “Стъпка напред”, напук на кризата. Младата певица зарадва феновете си с виртуален концерт, на който изпълни част от новите си парчета.

Михаела Маринова е от новата вълна изпълнители, които през последните няколко години се превърнаха в любимци на младата аудитория. За първи път от доста време насам подрастващите сякаш имат своите идоли в българската поп музиката, повече отколкото в попфолка.

Почти всички тръгнаха от певчески риалити формати преди 4-5 години и вече отдавна имат своята фенска маса. Михаела обаче се различава доста от своите колежки, с които изгряха заедно. Тя е по-далеч от комерсиалното като излъчване и звучене, и вероятно заради това не достига толкова милиони гледания, но пък има своя вярна публика.

Сравнена с другите популярни имена като Гери-Никол, Тита или Дара, може да се каже, че Михаела е любимка не само на тийнейджърите, но и на техните родители. Тя не залага на разголени тоалети, провокативни текстове или лековати мелодии, които са особен хит в момента.

Песните на Михаела са по-музикантски, клиповете й – по-скоро сюжетни, отколкото чисто имиджови. Макар и само на 21, тя не се забърква в скандали, за нея няма слухове, че е взела нечие гадже или че е в люта война със своя колежка, което я прави малко скучна за жълтите медии.

В своите публични изяви Михаела изглежда здраво стъпила на земята, възпитана и сдържана. Казва, че силата й е в баладите и прави предимно такива, за разлика от другите си млади колежки, които почти ги нямат в репертоара си.

„Вярвам, че умея да докосвам хората по някакъв доста специален начин и затова никога няма да спирам да правя такива песни. Не залагам просто на някакви бързи песни. Дори и да са такива, аз никога няма да си позволя да изпея нещо, което да не е смислено”, каза изпълнителката в своя интервю за „Труд”.

Михаела е и сред новите изпълнители с най-добър глас и вокална техника, за което получава комплименти дори от имена като Лили Иванова и Йорданка Христова.

Родена на 7 май, 1998 г. в София, Михаела е музикант не само по призвание, но и по образование – свири на пиано и цигулка от 4-годишна, завършва поп и джаз пеене в НМУ “Любомир Пипков”,  а от 2017 г. следва Музикално-сценична режисура в НМА „Проф. Панчо Владигеров“.

През годините печели редица конкурси в България и в чужбина, а истинско признание от широката публика получава по време на участието си в третия сезон на X Factor, когато е на 16. Тя стига до самия финал на шоуто, когато излиза на една сцена с победителя от английския X Factor Джеймс Артър.

„Още първия път, когато видях Михаела, си помислих, че има изключителен талант. Тя притежава всичко необходимо, за да се превърне в световен артист”, казва британската поп звезда за Михаела.

След края на формата „Вирджиния Рекърдс” предлага на Михаела да се присъедини към останалите артисти на лейбъла и така се стига до първата й песен „Любов за пръв път”, заедно с други две открития на X Factor - Невена Пейкова и Кристина Дончева.

Дебютния си самостоятелен сингъл „Стъпка напред” Михаела представя на Годишните Музикални Награди на БГ Радио през май 2015. Парчето бързо се изкачва до челните позиции в чартовете на радиата и телевизиите. В края на октомври „Стъпка напред” става най-излъчваната българска песен в радио и телевизионния ефир.

Близо 4 години по-късно, напук на кризата и извънредното положение заради коронавируса, Михаела Маринова пусна своя дебютен албум. На 26 март трябваше да се състои първият й голям концерт в Sofia Live Club. Събитието засега е с нова дата през май, но „Вирджиния Рекърдс” решават да не пипат премиерата на албума. „Мечтите не се отменят”, обосновава се и Михаела.

В проекта освен всичките й хитове, влизат и няколко неиздавани до момента парчета – „Следвай моя глас”, „Другата стая” и „Винаги ще има утре”.

Дори и толкова млада, Михаела вече доказа, че има редица таланти и през годините с каквото и да се захване, се превръща в любимката на публиката.

От ранна възраст озвучава герои в анимационни филми, сред които „Аристокотките“, „Книга за джунглата 2” и „Смелата Ваяна”. През 2017 г. тя участва в риалити формата на Нова телевизия „Като две капки вода”, където стана победител. Сред образите, в които се превъплати са Адел, Ариана Гранде, Елвис Пресли, Софи Маринова. И с всичките Михаела се справи отлично, печелейки високи оценки от журито и зрителите.

Миналата година Михаела участва в в „Маскираният певец”, където също бе избрана за победител. Само на 20 години, това превърна Михаела в първият изпълнител, печелил два музикални риалити формата.

Щастливо влюбена във футболист

Михаела избягваше да говори за личния си живот, преди да срещне настоящата си половинка - футболистът на “Етър” Александър Дюлгеров. 29-годишният спортист и певицата са заедно повече от две години, но в момента поддържат връзка от разстояние, защото Александър прекарва повечето време във Велико Търново. Двамата изглеждат една от най-щастливите и хармонични двойки в светските среди.

“Целта ни е една и съща - да покорим големите световни стадиони, единият пеейки, другият вкарвайки голове”, сподели пред “Труд” певицата.

 

За нея

Превръща се в голям артист

Обичам да споделям музика и сцена с най-добрите. Михаела Маринова е сред тях - великолепен артист, един от най-добрите гласове на България. Дадено й е да има голямо бъдеще в музиката и за мен е истинско удоволствие да вярвам в нея, да я подкрепям и да виждам как се превръща в голям артист.

Певецът Любо Киров

 

Любов от пръв поглед

Беше любов от пръв поглед. В първия момент си казах - това момиче е уникално. В началото тя беше доста резервирана към мен, няколко месеца се опитвах да я впечатля и да й покажа, че държа на нея. Без нея нямаше да мога да преживея някои трудни моменти, които ми се случиха. Благодарен съм на Господ, че тя беше до мен и ми подаде ръка.

Футболистът Александър Дюлгеров, половинката на Михаела

 

Най-добрият млад глас

Видях Михаела преди няколко години, направи ми изключително впечатление, че е толкова млада и крехка, а има много зрял, изумителен глас. Наистина смятам, че това е най-добрият глас, който се е появявал в България през последните години, няма друг такъв. Тя има данни да излезе на международна сцена.

Певицата Йорданка Христова

 

Албумът й е знак за музиката

Имаме нужда от позитивни знаци, от сила и от инат да продължим напред, въпреки удара, който понасяме в момента. Албумът на Михаела е нашият знак към всички колеги и обикновени хора, за които музиката е важна - не унивайте, скоро всички ще направим своите “стъпки напред” и ще се върнем към нормалността.

Саня Армутлиева, продуцент и управител на “Вирджиния Рекърдс”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети