Михаил Миков: Не може да има коалиция БСП - АБВ

"Не може да има коалиция БСП - Лява България - АБВ. Очевидно е, че става въпрос за преразглеждане на коалицията по повод на президентските избори, защото ясно е, че БСП - Лява България е коалиция и за президентски избори". Това каза председател на националния съвет на Българската социалистическа партия Михаил Миков пред БНТ по повод вота на БСП за ген. Радев, и идеините сблъсъци между партията и АБВ.

Вчера Ръководството получи мандат за водене на разговори по отношение на кандидатурата в какъв формат тя да бъде номинирана.

Михаил Миков заяви, че избирателите, които влагат своето доверие в левицата, трудно ще подкрепят коалиция на БСП и АБВ, ако партията не предприеме промени.

Председателят на националния съвет на БСП се отказал да е кандидат за президент на на левицата, защото изборът бил предрешен: "Смятах, че резултатът ще бъде такъв, какъвто се получи вчера при тайното гласуване. Имаше явно заемане на страна".

В понеделник и омбудсманът Мая Манолова се отказа от надпреварата с мотива, че има "задкулисни договорки". Миков коментира, че върху нея е имало натиск да се откаже.

Ако БСП не спечели президентските избори, първо трябва да се изясни въпросът с отговорността за резултатите. Вторият важен въпрос е да се търси възстановяване на доверието, коментира Михаил Миков.

За БСП най-важното е тя да остана първостепенен играч най-вече от необходимостта български граждани да бъдат представлявани техните интереси, изтъкна Миков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика