Михаил Миков: Погрешен подход е да се разделя парламентарната група и Изпълнителното бюро на партията

Михаил Миков

Погрешен подход е да се разделя парламентарната група и Изпълнителното бюро на партията. Това каза пред журналисти Михайл Миков, бившият председател на БСП преди заседанието на Националния съвет на партията, на което ще бъдe обсъдена заявката да не се съвместяват длъжностите народен представител и член на Изпълнителното бюро на БСП.

Миков уточни, че трябва да има връзка между тях, защото народните представители са също политици и участват в политически орган, както и във вземането на решения. По думите му депутатите са много по-ангажирания в изпълнения на решенията на партията.

Попитан има ли комуникация с Красимир Янков и знае ли дали ще бламира предложението на Нинова, Миков отговори: „Нямам комуникация с Красимир Янков. Това са техни отношения, той участваше в избирането й, Гергов също“.

Във връзка с намерение на Корнелия Нинова да остави част от депутатите и в ръководството на ИБ, и в НС Микова коментира, че е прочел в медиите различни тези.

Според него промените в Устава показват, че са основателни обвиненията срещу лидера на БСП, че управлява партията еднолично.

От своя страна Атанас Мерджанов разделянето е „нонсенс“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика