Михаил Миков: Създадоха се свръхочаквания за победа на БСП и за провеждане на предсрочни избори след това

Михаил Миков

"Създадоха се свръх очаквания за победа и за провеждане на предсрочни избори след това", това заяви пред БНТ бившият лидер на партията и член на Националния съвет на БСП Михаил Миков. "Не бива да казваш хоп преди да скочиш. Не можеш да създаваш свръхочаквания в партията, в симпатизантите, в гражданството, когато няма основания за това. Политиците трябва да стъпват на живота и на реалността, а не на техните желания и очаквания", поясни Миков.

Като основни проблеми пред социалистите бившият председател посочи нуждата от консолидация, приемане на различното мнение и преустановяване на практиката за създаване на вътрешни разделения в партията.

По време на седемчасовата дискусия в Националния съвет на БСП във вторник е бил спрян натиск за прехвърляне на отговорността за изборния резултат от централата към местните структури.

"Не може грешките при национална кампания да се прехвърлят към местни структури, защото това ги демотивира", заяви Миков.

Миков каза, че няма да се кандидатира отново за председател на БСП.

Той коментира още, че излизането на БСП от Народното събрание е било абсолютна грешка. Според Миков това е едно от основанията за оставката на председателя на партията Корнелия Нинова.

"Абсолютна грешка беше напускането на парламента. Ние изпуснахме над 30 закона, които бяха приети без участието на социалистическата партия", заяви Миков.

Според него парламентарната група трябва да има самостоятелност сама да решава кога да излиза и да се връща в зала, "а не да се превръща в заложник на някакви капризи".

Миков посочи като основания за подадената вчера от Корнелия Нинова оставка и резултата от европейските избори, включително погрешната предизборна кампания, разделението в партията и битката за листата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика