Михайлов - Пенев 463:36 (ОБЗОР)

Борислав Михайлов остава на поста президент на Българския футболен съюз за нов мандат. Това стана ясно след края на VIII Конгрес на централата. Досегашният Първи получи 463 гласа от 512 възможни, 36 вота отидоха към неговия основен опонент Любослав Пенев. Третият кандидат Ивайло Дражев заслужи символичните 5 гласа. Шест бюлетини бяха обявени за недействителни, а други 6 се оказаха празни.

Така бившият вратар получи правото да ръководи футбола ни за четвърти пореден мандат, след като през 2005-а за първи път оглави БФС след битката с покойния вече Иван Славков.

„Дори и на 55 години, в такъв момент човек може да се разплаче – каза развълнуваният Михайлов след обявяването на резултатите. - Нищо, че сме мъже. Тази победа ми дава вяра, че с моя екип ще продължим да работим и да надграждаме. Наистина съм силно развълнуван. Много съм благодарен на всички вас. Гарантирам, че ще бъда това, което винаги съм бил, и това, което съм обещал в тази зала”.

Събитието, провело се в столичен хотел, не мина без скандали и напрежение. Още от началото на деня близо 50 привърженици окупираха сградата в знак на протест срещу досегашното ръководство. Малко след 9 часа пък започнаха да пристигат делегатите на събитието.По това време се появи и Любослав Пенев, който обаче не бе допуснат първоначално в залата. Знак „Стоп“ имаше и за третия кандидат - Ивайло Дражев, бивш шеф на „Черноморец“ (Бургас). А представлението стана още по-интригуващо при появата на актьора Стефан Рядков от „Господари на ефира“, превъплътил се в ролята на Борислав Михайлов като част от рубриката на комедийното шоу.

„За мен това е изключителен фарс – обяви Пенев на излизане от залата. - Аз съм меко казано възмутен. Меко казано. Любо Пенев и екипът му не участват в уредени мачове. Нито е честно, нито е справедливо. Трябваше да има наши представители във всички комисии. Изборът трябва да е демократичен. За мен това бе задължително, за да бъде коректен избор.“

След острото изказване бившият селекционер напусна бойното поле, но обяви, че тепърва ще прави по-сериозни разкрития около легитимността на Конгреса.

Дражев също изказа възмущение: „Ако спечеля, искам Пенев да бъде вицепрезидент на федерацията. Мислих да поканя и Борислав Михайлов в Изпълкома, но той е страхливец. На мен такива хора не ми трябват в екипа.“

А след обявените резултати, Борислав Михайлов внесе предложения за нови членове на Изпълкома. Сред тях попадана и собственикът на „Левски“, бизнесменът Спас Русев, обявил по-рано през деня своята подкрепа към досегашното ръководство на БФС. В списъка на Михайлов обаче не фигурираше Гриша Ганчев. Босът на ЦСКА сам се отказал от изпълкома в разговор с Михайлов преди месец. Така „червените“ реално остават без представител. Емил Костадинов не минава за близък на сегашното ръководство на „Българска армия“, а и феновете на „червените“ от години не го приемат радушно. Валентин Михов, бивш президент на ЦСКА, днес също не е много близък до управата на клуба.

Останалите членове на Изпълкома са - Йордан Лечков, Михаил Касабов, Атанас Фурнаджиев, Венцеслав Стефанов, Камен Костадинов, Румен Вълков, Михаил Статев, Петър Величков, Панайот Рейзи, Кирил Домусчиев и Димитър Георгиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ