Михайлов се радва на мондиал с 48 тима

Борислав Михайлов е радетел на идеята световното първенство да бъде от 48 отбора. За първи път мондиалът ще е в такъв формат през 2026 година.

"Както каза президентът на ФИФА Джани Инфантино, живеем в нов век и е хубаво да се пробват нови неща - рече шефът на БФС след заседание на изпълкома. - Винаги съм искал увеличаване на отборите. Исках го и за европейското. Доволен съм и се надявам, че това ще даде шанс и на нас."

Английският вестник "Дейли мейл" изчисли, че ако мондиалът е това лято, България няма да е част от него. Изданието пресметна кои биха участвали, ако се гледаше световната ранглиста. На световното отиват отбори като Кюрасао, Буркина Фасо, Узбекистан, Демократична република Конго и Хаити. От увеличението Европа е най-губеща.

Националният селекционер Петър Хубчев ще пътува за Анталия, за да гледа подготовката на българските отбори, които са на лагер на турската Ривиера. Има вероятност да се играе нов приятелски мач между първия тим и младежите на 22 февруари, но още не е потвърдено. От години Турция се превърна в столица за нашите отбори през зимата. Тази година обаче нито ЦСКА, нито "Левски" ще посетят курортите около Анталия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ