Мицотакис: Гърция достигна лимита си по отношение на бежанците

Първият приоритет на новата Европейска Комисия трябва да бъде въпроса с миграцията, понеже Гърция вече е „достигнала лимита си“ по отношение на бежанците, заяви Кириакос Мицотакис, пише Kathimerini.

Той каза това по време на свое изявление на събитие, свързано с участието на младите хора в европейската политика. То беше част от конференцията на Европейската народна партия (ЕНП) в Загреб.

„Гърция достигна лимита си. Имаме нужда от обща система за убежища, която да замени дъблинската“, каза той, като добави, че споделянето на тежестта за бежанците не трябва да е просто празна фраза, която не се прилага.

По думите на Мицотакис, страната му приема средно по 500 мигранти на ден. Според него ситуацията в лагерите на гръцките острови вече е „неописуема“ и преместването на бежанците във вътрешните територии в страната води до реакции от страна на местните жители.

„Не виждаме как това ще спре в близкото бъдеще“, обясни той, като подчерта, че миграционният въпрос е нещо, което засяга целия Европейски съюз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа