Миша е коварен съперник, трябва да внимавам, казва Григор

Григор Димитров обяви, че очаква различен мач с Миша Зверев (Германия), с когото ще се срещнат на старта на „Мастърс“-а в Канада. Двамата играха по-рано през годината, но в зала, и тогава българинът спечели в 3 сета. Сега обаче битката ще е на твърди кортове. „Миша е коварен съперник – каза първата ни ракета. - Има добър сервис, играе агресивно и често излиза на мрежата. Трябва да внимавам много. Преди това противникът ми елиминира и Анди Мъри на откритото първенство на Австралия, така че има увереност в себе си. Аз пък обичам минаващите удари. Определено ще е интересно, но и доста тежко.”

Димитров започна снощи участието си на турнира, но на двойки с Хуан Мартин дел Потро (Аржентина). При успех срещу Майкъл Винъс (Нова Зеландия) и Райън Харисън (САЩ) дуетът ще срещне легендарните братя Боб и Майк Брайън.

Същевременно Григор даде интервю пред “Sportsnet“ в навечерието на турнира, в което разкрива, че е станал „по-егоистичен“, за да се концентрира върху играта си. „За един спортист не е негативно да е егоист - разкрива Димитров. - Има стотици странични неща, дори феновете може да са разсейващи. Но си казвам, че сега тренирам и който иска да стигне до мен, трябва да почака.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт